Porty docelowe na Bali: Najpopularniejsze to
Port Sanur znajduje się na południowo-wschodnim wybrzeżu Bali, w miejscowości Sanur. Leży on około 15 km na wschód od stolicy wyspy, Denpasaru.
Serangan Harbour (znany także jako port Serangan). Znajduje się on na małej wyspie Serangan, która leży tuż przy południowo-wschodnim wybrzeżu Bali.
Wyspa Serangan jest połączona z główną wyspą Bali mostem (groblą), co sprawia, że łatwo dojechać tam samochodem lub skuterem.
Bilety na prom Starfish, na wyspę Gili Trawangan kupiliśmy w Polsce
Tu – 1 os = 123 zł.
Docelową wyspą miała być Gili Meno, gdzie zarezerwowaliśmy cztery noclegi. Zdecydowaliśmy się na tak zaplanowaną podróż ponieważ pasowały nam godziny wypłynięcia. Prom miał wypłynąć z portu Sanur o 9:00. Przypłynięcie miało być o 12:00.
Dwa dni wcześniej dostaliśmy wiadomość, że prom jest w naprawie i odpłynie o 13:00. W kolejnej wiadomości poinformowano nas, że nie uda się naprawić usterki i zaproponowano nam innego przewoźnika. Na miejscu pomogli nam w anulowaniu rezerwacji.
Pieniądze po dwóch dniach wróciły na konto, a my zapłaciliśmy po 600 000 IDR od osoby za rejs (tyle samo co wcześniej kupiony bilet).