Ivan Dragićević urodzony w 1965 roku nadal ma codzienne objawienia. Spotkania z nim odbywają się w sanktuarium i są tłumaczone na różne języki. Aby mieć możliwość wysłuchania po Polsku należy radio ustawić na częstotliwość 92,7 MHz. i zabrać słuchawki do telefonu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W dniu dzisiejszym po południu mieliśmy spotkanie z Polką mieszkającą od kilkudziesięciu lat na tych terenach. Opowiadała nam o okrucieństwach wojny bałkańskiej oraz o dwóch Tito. Z jej relacji usłyszeliśmy, że Josip Broz Tito po powrocie w 1943 roku z Moskwy, gdzie był na szkole generalskiej nie został rozpoznany przez swoich najbliższych. Matka jego powiedziała, że Ty nie jesteś mój syn i wyłupano jej oczy a brat przywitał go słowami Ty nie jesteś móim bratem i niedługo zginął w wypadku samochodowym w niewyjaśnionych okolicznościach do dziś.
Całą relację ze spotkania zamieściliśmy poniżej na trzech filmach.
Tajemnice wojny bałkańskiejWielki dramat Polek w wojnie bałkańskiejPrawdziwa historia Josipa Broz Tito