Geoblog.pl    bogmar    Podróże    MADAGASKAR 2024 (w opracowaniu)    Tamatave
lis

Tamatave

Madagaskar
Madagaskar, Tamatave

Rano okazuje się, że barka nie płynie. Idziemy więc na postój taxi brousse szukać połączenia lądowego.
Okazało się, że jest bezpośredni bus do Tamatave. Wyjeżdżamy o 6:40 – bilet 40 000 Ar/osoba.

W między czasie szukamy hotelu na dwie noce, gdyż zarezerwowany hotel mamy dopiero za dwa dni. Okazuje się, że jest problem. Znajdujemy Stephen Hotel z informacją, że jest ostatni wolny pokój. Sprawdzamy to kilkakrotnie.

Przyjeżdżamy o 19:20, bierzemy tuk-tuka i prosimy o zawiezienie nas tam. Płacimy trochę drogo bo 10 000 Ar, ale było późno i ciemno a chcieliśmy jak najszybciej dotrzeć do hotelu.
Tu się okazało, że choć na Booking.com wciąż jest jeden pokój wolny to w rzeczywistości wszystko jest zajęte (podejrzewamy, że poza wiedzą pośrednika sprzedali pokój). W recepcji wytłumaczono nam, że dziś Tamatave ma zaszczyt gościć prezydenta i dlatego wszystko jest zajęte. Jutro możemy tu zanocować.
Pani w recepcji znalazła nam niedrogi pokój w Hotelu Tongasoa, który jest blisko dworca do którego przyjechaliśmy.
Zamówiono nam tuk-tuka za 10 000 Ar i pojechaliśmy tam. Dostaliśmy jeden pokój dla czterech osób za 80 000 Ar.

zwiedzili 36.5% świata (73 państwa)
Zasoby: 834 wpisy834 406 komentarzy406 19093 zdjęcia19093 436 plików multimedialnych436

05.11.2024 - 28.11.2024

11.07.2024 - 18.07.2024